צבא

השאלה: אני חייל בצה"ל ורציתי לשאול כמה שאלות:
1. האם מותר לעשות בשבת "מסדרי מימיה" (לשתות מימיה כל שעה) לטובת מסע אימונים שיערך במוצ"ש??
2. האם מותר ללמוד ולתכנן ציר ניווט בשבת, לטובת ניווט אימונים שיערך במוצ"ש?
3. בסיור בוקר בגזרה מבצעית, איך הכי טוב להתפלל שחרית? (כשאין אפשרות להתפלל לפני הסיור, וכל רגע יתכן שיהיה משהו)? 1. לחכות לצהרים לאחרי הסיור.
2. לעשות הפסקה ולהתפלל עם תפילין בדילוגים משהו זריז.
3. למלמל תו"כ הנסיעה ולהניח תפילין במינחה.
4. אחר..

תודה רבה ושנה טובה!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:00:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. מותר לשתות אולם אין לומר שעושה זאת בשביל מוצאי שבת. דהיינו לעשות מסדר אסור אבל לשתות מימיה אפשר.
2. נראה לי שכן ובלבד שלא יאמר שעושה עבור מוצאי שבת.
3. עדיף להניח תפילין ולומר קריאת שמע ותפילת יח. שזו תפילה בזמנה ואחה"צ יכול לשכוח, על כן בזמנה עדיף, אפילו אם יאמר רק ק"ש וי"ח.

שנה טובה, חתימה טובה