פתיחת ההיכל

השאלה:

שאלה חשובה ביותר....
1.האם מותר לאישה לעשות "פתיחת ההיכל", למיטב ידיעתי אסור וזה התגלה לי רק לאחר שעשיתי זאת, רבנית מסומית אישרה למספר נשים לעשות, האם אני צריכה לעשות משהו כדי לכפר על זה במידה וידיעתי נכונה ואסור? אציין שוב כי זה היה באישור רבנית.
2.האם יש מקרים מסויימים שבהם כן מותר לאישה לעשות "פתיחת ההיכל"?

אציין כי שלחתי שאלה זו לפני מספר ימים וטרם קיבלתי תשובה, ייתכן גם שלא שלחתי אותה בצורה הנכונה ולכן עדיין לא קיבלתי תשובה.

אשמח לקבלל תשובה בהקדם, בתודה מראש...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:42:44 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בציבור בבית הכנסת אין לעשות פתיחת היכל, היה מנהג קדום שאשה בהריון לפני לידה הייתה הולכת לבדה לארון קודש ועושה פתיחה וסגירה.
גם המנהג לעשות "פתיחת היכל" באופן פרטי איננו מעולה, ומי שלא נהג שלא ינהג, אולם מי שעשה אין צורך כלל בתשובה ותיקון.