פרגולה כסוכה-דחוף!!!

השאלה: אנו בונים במרפסת ביתינו פרגולה במקום בו עומדת הסוכה מידי שנה, ורוצים להפוך אותה לסוכה בזמן החג.
יש באפשרותינו לבנות את הפרגולה כשהקרשים העליונים שלה(היינו, גג הפרגולה) יכולים להישלף
החוצה בזמן החג.
שאלתינו היא:
אם ברצוננו להשאיר חלק מהקרשים העליונים בצורה קבועה, כלומר שלא יהיו ניתנים לשליפה, מהם הגדרים ההלכתיים בהפיכת פרגולה שכזו לסוכה בזמן החג, ובכלל מהם הדינים הכלליים במקרה של פרגולה כסוכה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:18:17 AM
שלום וברכת ד´ עליך

יישר כח שאתם מקדימים מחשבה למעשה. בעניין פרגולות נ"ל שצריך שבין הקרשים הקבועים יהא חמתה מרובה מצלתה. דהיינו חלל האויר שבין הקרשים הקבועים צריך שיהא גדול מרוחב הקרשים הקבועים (אם הקרשים קבועים באלכסון יש למדוד לפי הטלת אנך משני קצות הקרש). המכשיר את הסוכה יהא הסכך שתשימו בין הקרשים הקבועים בכל ערב סוכות. (עיין באהלה של תורה להגר"י אריאל ח"ב סי´ פה) .

שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה