פסיפלורה

השאלה: שלום
שתלנו שיח פסיפלורה לפני כשנתיים (לפני שנת שמיטה). הוא גדל מאוד יפה וכיום יש לו המון פירות. האם ניתן לאכול מהם או שהפסיפלורה נחשבת לעץ ולכן לא ניתן?
אודה לתשובה
בברכה,
יעקב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 3:03:41 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלת הפסיפלורה נחלקו בה אחרוני ישראל, יש אומרים שהוא עץ כיוון שחי הרבה שנים ולא מחליף גזעו, ויש אומרים שהוא ירק כיוון שנותן פרי בתוך שנתו. שאלה זו רבים נחלקו בה ונוצר מצב שרוב הספרדים מקילים שהוא ירק והאשכנזים מחמרים כאילן, אולם יש זה שייך למחלוקות של בית יוסף ורמ"א, אלא מסיבות אחרות נוצר מצב כזה. בכל אופן אנו כמכון התורה והארץ מורים לכתחילה כיוון שזו מחלוקת בדאורייתא להחמיר.