ערלה

השאלה: אני מעוניין לשתול בתוך עציץ במרפסת המרוצפת עץ קלמנטינות.השתיל,לפני השתילה, מוחזק בתוך שק.האם הספירה לעניין עורלה כוללת את הוותק בהיות השתיל בתוך השק או שצריך לספור מחדש מהשתילה בעציץ.
כמה זמן צריך לספור?
אם כן נחשב הזמן שבשק,האם המוכר נאמן לומר שהוא בן שנתיים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:58:01 PM
שלום וברכת ד´

אם השתיל שהיה במשתלה נקוב או שאינו נקוב אין לכך משמעות דינית שהרי אתה מניח אותו כעת ג"כ בעציץ שאינו נקוב, ולכתחילה אם אפשר להניח פלסטיק תחת העציץ, ואז העציץ בגג יהא שאינו נקוב, וממילא אפשר למנות שנות ערלה משעת השתילה במשתלה. אלא שעליך להקפיד שאם פעם יעבירו את העץ הזזה לאדמה יצטרכו למנות לו ג"ש מהתחלה.