ערלה בפלספלורה

השאלה: שלום

האם יש ערלה בפלסיפלורה.
דברתי עם כמה מגדלי הפרי וטעונים שהרב עבודיה יוסף אמר אין פלסיפרוה ערלה.
נסיתי לעיין בדבר ושאלתי רב אחד ואמר שבהתחלה שהבאו אתהפרי לארץ הצמח נתן פירות רק למשך שנה ושנתיים ולכן אין ערלה אבל היום הצמחים מחזקים מעמד מעל 5 שניים ולכן הם חייבים בערלה ולכן אין לאכול פלספלורה כי פיקוח על זה.
שמעתי עוד טענה שבגלל שזה צמח שנותן פרי בתוך שנה מזרעתו נחשב ירק ולא עץ ולכן אין ערלה.
מה הדין? איך יש לנהוג? האם הרב עבודיה יוסף באמת פסק כך ואם לא איפה הרבנות או גוף אחראי שעודע לציבור פלספלורה הוא ספק איסור דאורייתא?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:18:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. המחלוקת היא בעץ שנותן פרי תוך שנתו האם הוא מוגדר כעץ או כירק. יש אומרים שדינו כירק כיוון שירקות מניבים תוך שנה ואילו עץ יותר משנה, ויש אומרים שכיוון שהוא צמח רב שנתי אין נתינת הפירות בתוך שנה מהווה הגדרה לירק אלא דינו כעץ. אמנם הגרע"י שליט"א הכריע שדינו כירק וכן נקט הגר"מ אליהו שליט"א ועוד פוסקים בייחוד מבני ספרד, ואילו בני אשכנז רובם מחשיבים אותו כעץ. מכיון שזהו ספק בדין תורה יש מקום להחמיר, אבל בני ספרד יכולים להקל בכך ולאכול לאחר הפרשת תרו"מ.

כתיבה וחתימה טובה