עקירת עצי פרי

השאלה: בחצר הגן בו אני עובדת יש עץ זית . פירות העץ אינם ניקטפים ומהוים סכנה לפעוטות[בני 2-3]
החשש שלי הוא מבליעת הזיתים והחלקה עליהם. בקיצור זה לא המקום המתאים לעץ. השאלה שלי אם אפשר לעקור את העץ או לחילופין לכרות אותו?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:42:09 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי דברייך יש כאן סכנה ועל כן נראה שאפשר להעביר את העץ למקום אחר, דהיינו לעקור אותו עם הגוש ולהעביר אותו למקום אחר (בחצרך או בחצר של אחרים).
אם אי אפשר להעביר את העץ עצמו, אזי כדאי למכור אותו לנכרי וכן להזמין נכרי שיקצוץ את העץ, אבל זה כשאי אפשר בדרך של העברה.