עציץ מתנה בשנת שמיטה

השאלה: שלום,
התקשרה אלי בחורה מחנות עציצים כלשהי ואמרה לי ששלחו לי עציץ מתנה ליום ההולדת.
העציץ נשלח ע"י חבר חילוני.
כאשר אמרתי לפקידה שאיננו קונים עציצים בשנת השמיטה היא ענתה: "מה אני יכולה לעשות? שלחו לך עציץ וגגם שילמו עליו, וחוץ מזה יש לנו אישור של "היתר מכירה"
הייתי רוצה לדעת אם אכן יש מציאות כזו שחנויות של פרחים לנוי מקבלות אישור של היתר מכירה, והאם אני יכול לסמוך על דברי הפקידה ולקבל את העציץ.
תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:59:22 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

היתר מכירה איננו שייך לחנות אלא למגדל, אם המגדל שמיצר את העציצים עבור החנות הנ"ל עשה היתר מכירה אפשר לקחת את העציץ הביתה.