עיתון בשבת

השאלה: שלום רב!
חבר חרדי אמר לי שהרב עובדיה יוסף פסק שעיתון חילוני מוקצה בשבת (כמו שטר כסף) האם אף הציבור הדתי לאומי מתייחס כך לסוגיה זאת?
בתודה מראש וישר כוח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 7:55:48 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

עיתון פולני או רוסי קראו בו בשבתות גדולי ישראל, כך שאין משמעות האם הוא דתי או חילוני, אלא לתוכן הנכתב בו, אם יש בו דברים אסורים הרי הוא אסור כל השנה כולה (שבת וחול) וצריך להיות מוקצה מדעתו של אדם. אם הוא עיתון שיש בו דברים טובים הרי שאיננו מוקצה לא בחול לא בשבת. כך שיש להתיחס לכל דבר בפני עצמו, ומה שהרב עובדיה שליט"א אומר שהוא מוקצה כנראה כוונתו לסוג העיתונים שאסור בשבת ובחול, ומכיוון שהוא אסור בשבת ובחול הרי הוא גם מוקצה בשבת.