עורלה

השאלה: שלום וברכה
קניתי השבוע עץ ננסי מהמשתלה שלא ברור מה גילו העץ הגיע בתוך עציץ ועליו היו פרות איך אני יוכל לברר אם על העציץ עברו שלוש שנים מרגע שנתן את הפירות כדי שהפירות לא יהיו עורלה חשוב להגיד שאני לא מתכוון לשתול את העץ באדמה העץ ישאר בעציץ (המקום שקניתי את העציץ הוא רחוק אז אי אפשר לשאול את המוכר את גילו של העציץ)
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 12:35:01 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מתוך שיחה עם אגרונום התברר לי שאפשר לברר את גיל העץ, לא במדויק אלא בצורה כללית (שנה יותר שנה פחות) אולם לצורך כך צריך לקרוא לאגרונום שמכיר בעצים.
אם אין מידע מוכח אפשר להתיחס אליו כאל עץ בן שנה.