ספרי תורה פסולים

השאלה:

בבית הכנסת שלנו הרבה ספרי תורה פסולים השייכים ברובם לאנשים פרטיים, השימוש בהם הוא רק בשמחת תורה לרקוד עימם. האם מותר להתקין להם ארון מיוחד באחד מהחדרים הסמוכים לבית הכנסת ולארון הקודש.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מותר להתקין להם ארון מיוחד, ולחלק מהפוסקים אף מצוה (ב"ח סי' קנד, ספר חסידים סי' תתקלה), מפני שקדושתם כקדושת חומשים ולא כקדושת ספר תורה (או"ח סי' קנג ס"ג). וע"כ, אם יניחו בו רק ס"ת פסולים (אפילו אם ניתן לתקנם) אין הארון תשמיש קדושה ואינו טעון גניזה כארון קודש רגיל.