סיום שנת השמיטה

השאלה: שלום,
עם סיום שנת השמיטה:
מה צריך לבדוק בעת קניית שתילים במשתלה? האם מקור השתילים (אשר ידוע ככזה ששמר שמיטה במהלך השנה האחרונה) מספיק? או שצריך לוודא ש*במהלך אחסון השתילים במשתלה* הם הושמו במנותק מהקרקע במקום מקורה? במילים אחרות - שתילים שנשתלו בהתאם לכללי שממטה ואשר הובאו למשתלה שאחסנה אותם בדרכים שונות - כשרים לשימוש?

שאלה נוספת:
יש לנו גפן בגינה שקנינו לפני כשנתיים ממשתלה מבלי לבדוק את ההסטוריה והמקור שלה. האם יש בעיה כלשהי להנות כיום מהגפן, עליה ופירותיה? אם כן - האם זה אומר שצריך לוותר עליה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 10:42:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם השתילה נעשתה כדין והאחסון שלא כדין הרי שאפשר לשתול את השתיל אחר השמיטה.
כדאי להשתמש בפירות הגפן נראה שהספק הוא מדאורייתא (ערלה) ועל כן יש לחכות שלש שנים משעת הנטיעה, צריך לעשות חישוב מדוייק.

חג שמח