סוכות

השאלה: אדוני הרב!
אני גרה בארץ ובשביל החופש טסתי עם המשפחה לחו"ל בסוכות. האם אני חייבת להקים סוכה או לפחות לחפש קהילה יהודית כדי להתיישב בסוכה?

האם עם התשובה אתה יכול בבקשה לצרף מקורות חיפוש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:02:03 AM
בס"ד כ מרחשוון תשס"ו

שלום וברכת ד´

לפי לשון השאלה הרי שמדובר באשה וכידוע אשה פטורה כלל מסוכה (סי´ תר"מ סעי´ א). וכנראה השאלה היא על גברים האם חייבים בסוכה למי שנוסע לחו"ל? כידוע הולכי דרכים פטורים אבל היינו הולכים ביום או בלילה ולצורך גדול, אבל מי ששוהא במקום אחד מספר ימים (שלשה או ארבעה ימים) חייב בסוכה. (עיין משנ"ב סי´ תרמ ס"ק מה, חזון עובדיה סוכות עמ´ קסו-קסט).