ניתוח רפואי-קוסמטי

השאלה: שלום כבוד הרב...
החלטתי שאני רוצה לחזור בתשובה לאחר שנים שאני מתבשלת עם זה..וגם ראיתי שאכן תפילותי נענות. אך לא זו שאלתי.
לפני מספר שנים עברתי ניתוח אף רפואי ובדרך גם קוסמטי כיון שהציק לי מאוד העניין.
האם אני פסולה בפני אדם דתי שארצה להכיר בעתיד? האם פוסלים בדת אדם שעבר ניתוח כזה.. והאם עלי לומר לאדם שאכיר לגבי זה?

התשובה

| 2/6/2013 1:15:28 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על החלטותך, יהי רצון שצזכי לראות את הדרך הישרה והעולה לבית ד´.
אין צורך לומר או לפרסם את הדבר, אלא א"כ יש לו השלכות בריאותיות עתידיות. אבל כשאין בעיות רפואיות בעתיד וכעת הכל תקין, אין כל צורך בסיפור המעשה, ובודאי שאיננו פוסל.