נידה

השאלה: ראשית אני מברך על האתר והאפשרות לשאילת שאלות .
שאלתי היא בנושא בדיקות של 7 ימים נקיים , כיוון שאני לא מסוגלת לגעת בעצמי אני לא מבצעת בדיקות אך מחכה לעיתים אף יותר מהדרוש ולא אחת בסוף לא טובלת כי מרגישה כלא ראויה אך שומרת על פרק הזמן הדרוש ואף יותר לפני מגע .
מה יכול להיות כהקלה אם בכלל עפ"י ההלכה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 7:19:05 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כנראה שיש לך קושי בבדיקה עצמה, ונראה שאפשר להקל במקרים כאלו כאשר משמנים את המקום בקרם שומני, ולחכות מעט זמן ואז לבדוק. כמו כן אם המצב כפי שתואר במכתב אפשר להקל לעשות הפסק טהרה, ובדיקה ביום הראשון והשביעי בלבד. (לא כל יום).