נטילת ידיים

השאלה: לכבוד הרב שלום!
ברצוני לדעת באם מברכים המוציא ולא נוגעים כלל בלחם אלא במטלית או בשקית האם צריך לברך על נטילת ידיים ומים אחרונים?
באם אין מים באזור האם ניתן לברך המוציא וברכת המזון ללא מים אחרונים או נטילת ידיים?
בתודה מראש,
אריאל,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 8:06:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני צריך ליטול ידים אפילו אם אוכל במטלית או שקית על הידים, וברור שלא יגע במאכל, מחשש שמא יגע באוכל. אבל במקום שאין מים יכול לאכול כשעוטף את שתי ידיו בשקית או מטלית, ואין חשש שיגע באוכל. ואז איננו מברך.