נדרים

השאלה: שלום לכבוד הרב.

רציתי לשאול לגבי נדרים. האם משהו מהדוגמאות שאביא כאן הנן דוגמאות לנדר, במידה ונעשו שלוש פעמים? אני פשוט יודעת שאם מתפללים תפילה, נגיד, שלוש פעמים, זה נחשב כבר כנדר.
אולי חלק מהדוגמאות יהיו מצחיקות אבל זה באמת חשוב לי לדעת..
1. אם עמדתי בתפילה במיקום מסוים שלוש פעמים האם אני מחוייבת לעמוד גם בעתיד במקום זה כי זה נדר?
2. אם החלטתי (אינני זוכרת אם אמרתי בשפתיים) שאגיד לאמא שלי כל פעם שארצה להתקשר בטלפון של הבית, האם זה נדר ואני מחוייבת לעשות זאת כל פעם?
3. אם החלטתי לא לשים את היד על הסידור כאשר אני מתפללת מפאת קדושת הכתוב, ועשיתי זאת 3 פעמים, האם זה נדר?
4. אם אמרתי במילים לאמא מסוימת שאני עושה אצלה בייביסיטר שיש לה זכות ראשונים מבחינתי על אמהות אחרות, האם זה נדר ואני מחוייבת קודם כל לפנות אליה (למרות שזה די בלתי אפשרי כי פשוט מי שמתקשרת ראשונה אני הולכת אליה)?
5. אם החלטתי פעם לקרוא בספר תהילים מסוים שיש לו הסבר קצר לכל פרק, האם אני מחוייבת להמשיך לעשות זאת ולקרוא בספר תהילים זה ולא לעבור לספר אחר בו אין הסבר (שוה, אם עשיתי זאת 3 פעמים)?
סליחה על האורך אבל זה חשוב לי.
תודה רבה וגמר חתימה טובה לך ולמשפתחתך!
ואשמח אם שאלה זו לא תפורסם באתר..
תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:56:05 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל הדוגמאות אינם נדרים, (דוגמא 4 זו שאלה של התנהגות והבטחות, אבל לא שייך לנדרים) ואפילו אם היה חשש קל שבקלים שיש חשש איזה נדר על כך עשינו היתר נדרים.

חג שמח