נדר

השאלה: שלום, יש לי בעיה שמעוד מעיקה על ליבי.

לפני כמה זמן ישבתי וצפיתי בתוכנית טלוויזיה תוכנית חדשות, בלי קשר לתוכנית התחלתי לחשוב על נדרים ..

חשבתי לעצמי מה יקרה אם אגיד ´´אני נודר נדר שאצפה בתוכנית הזאת כל יום לפחות 2 דקות´´

בעצם יוצא שחשבתי על נוסח הנדר בראש בזמן הצפייה בתוכנית אולי אפילו לחשתי חלק ממנו ואולי את כולו מה שבטוח שכוונת אמת לנדר לא הייתה לי אלה סתם חשבתי על זה..

בזמן הצפייה בתוכנית תוך כדי שהמחשבות האלה רצות אצלי נלחצתי שאולי הפלתי על עצמי נדר?!

אז חשבתי הרבה על נוסח הנדר ואולי גם לחשתי אותו פה ושם אולי אפילו יותר מפעם אחת וכך זה המשיך גם לאחר התוכנית לא ירד לי מהראש!! אני כל הזמן בלחץ חושב על זה ואולי מאז ועד עכשיו יצא לי לומר את הנדר או ללחוש את הנדר והכל יותר מפעם אחת [ממש לא יודע] תוך כדי שאני בעצם עורך בדיקת אירועים בשביל להבין עם יש עלי נדר, אני חייב לומר שבאמת אין כוונה בליבי לנדר כי גם הרעיון שלו הוא סתמי לצפות 2 דקות ביום בתוכנית חדשות ..אז אנא אימרו לי האם חל עלי הנדר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 12:29:00 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין כאן כל נדר.

צום החמישי לששון ןלשמחה