מעשר

השאלה: א. יש לנו בבית מגוון עצי פרי והייתי מעוניינת לדעת כיצד מבצעים מעשר. האם יש לבצע על כל פרי שנקטף, במידה ולא נקטפו בו זמנית? (לדוגמא - עץ שסק שכל פעם נקטפת ממנו כמות קטנה של פרי).
ב. האם אין כאן סתירה עם "בל תשחית" בהשלכת חלק המעשר מאחר ואין לצערנו בימינו בית מקדש ואף לא אחד רשאי להנות מחלק זה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:50:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. לפני כל אכילה צריך להפריש מהפירות שעדיין לא הופרשו.
ב. אין להפריש מפרי על חברו, וכל מין צריך הפרשה בפני עצמה.
ג. "בל תשחית" הוא בדבר שנעשה דרך השחתה, אבל כל שאין עושה דרך השחתה אין בו השחתה.כל דבר שנעשה בגלל הלכה או ספקות בהלכה אין בו בל תשחית.
ד. המעשר לא מושלך, אך ורק התרומה אם היא טמאה אפשר לתתה לבהמת כהן לאכול. אם אי אפשר לתת לבהמת כהן אפשר לגנזה בכבוד (שתי עטיפות) מתוך הערכה גם לתרומה טמאה שאין אנו יכולים כיום לאכלה בגלל טומאתנו. דבר זה ג"כ מלמדנו על גודל חיוב הפרשת תרו"מ.