מעין ספוג רחצה

השאלה: שלום לרב!

האם מותר להשתמש בשנת השמיטה ב"ליפה"? זהו למעשה סוג של צמח המשמש כספוג רחצה.
את הליפה ניתן לקנות בשוק כך שאיני יודעת מהיכן הגיעה בדיוק...

תודה רבה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:39:29 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני מכיר את הפרטים על הליפה, ממה שהספקתי לראות, זה סיבים שעל הדקל ומהם עושים ליפה. ונראה שסיבים אלו אין בהם קדושת שביעית. א. אין זה המאכל של הדקל, ואין מגדלים דקל בשביל הסיבים, כך שאין להם חשיבות ואין בהם קדושת שביעית. ב. כדי שיהא לדבר קדושת שביעית צריך שהנאתו וביעורו באים כאחד, וכאן אין ביעור לליפה, וא"כ אין כאן הנאתו וביעורו כאחד ואין בהם קדושת שביעית. ג. ספק האם זה מתוצרת הארץ או חוץ לארץ.

מכל הנימוקים הללו נראה שאין להחמיר ואפשר לקנות את הליפה לשימוש גם בשמיטה, אלא א"כ יתברר שהליפה מיוצרת ממשהו אחר ולא לפי הפרטים הידועים לי.