מסע לפולין לכהנים

השאלה:

יש לי תלמיד שהוא כהן, והוא מעוניין מאוד ליסוע עם כל בני כיתתו. לא הייתי עצמי שם, ולכן גם אינני יכול לתאר בדיוק את המקומות שם בדרים הלכתיים, כגון עצים שסוככים וכו', וכו'
מה עלי לומר לו לגבי כל המקומות, כגון טרבלינקה, אושוויץ, בירקנאו, טיקוצ'ין, ועוד.
האם יש חלוקה בין בית קברות "רשמי" צלבין בית קברות "לא רשמי" ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לא הייתי בפולין (למרות שאיני כהן כי אני יכול להזדהות עם סבי וסבתי וכל קרובי שנשרפו שם גם מבלי לבקר במקום הטמא הזה, ואיני נוקט בכך עמדה לעצם הסיור). לכן איני יכול לתת הנחיות מעשיות לשאלתך. כי איני מכיר את התנאים מקרוב.
באופן כללי נראה לי שמכיון שהסיור מיועד בעיקר לביקור בבתי קברות ובמחנות השמדה בהן עדיין מפוזר אפר הקדושים אין אפשרות לכהן לבקר במקומות אלו.