מכונת גילוח

השאלה: ברצוני לקנות מכונת גילוח מחברת "פיליפס" .
פניתי ל"מכון צומת" אך הם כבר לא מתעסקים עם מכונות גילוח.
אך הם שלחו לי הודעה למייל (הודעה זו התפרסמה לפני מספר שנים בעלונים).
בהודעה נאמר: שהדגמים מחברת "פיליפס" המותרים לשימוש הם: דגם 6000 ומעלה.
הסיבה היא: הדגמים המתקדמים , מגלחים כל כך טוב , שזה נחשב כמו סכין מבחינת ההלכה.
כיום יש דגמים מתקדמים הרבה יותר (8000+).
שאלתי היא: נכון להיום ,באיזה מכונת גילוח מותר להישתמש ( באיזה מספר דגם), מחברת "פיליפס"?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:38:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני מכיר את הדגמים המתקדמים, אולם הדגמים אפילו מעל 6000 שראיתי מותרים בשימוש. המודד הוא האם המכונה חותכת את השערה מעל הפנים או מבפנים.
בכו"א מהראוי לירא שמים להשאיר פאת זקן.