מחיקת שם הוי

השאלה:

הרב ציין בתשובה קודמת כי אין בעיה של מחיקת שם הוי"ה מצג המחשב, משום שזהו בעצם אוסף של סימנים חשמליים, שיוצר תמונה של שם הוי"ה.
אך האם לא מה שקובע כאן הוא מה שרואה העין? עקרון זה מצוי בהלכות סת"ם (לעניין קביעת פסול באות וכדו') ובהלכות אחרות ביהדות. והרי העין רואה שם השם (גם אם הוא מורכב מאוסף נקודות וסימנים חשמליים שונים, הם מצטרפים ונראים שם השם)?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אף בהלכות סת"ם אם תסתכל על הכתיבה בראי ותמחוק את הכתב על הראי כגון ע"י גירוד ציפוי הכסף מאחור לא תעבור במחיקת השם אע"פ שעפ"י ראית העין נמחק כאן שם השם. מה גם שברוב התוכנות משנים את שם הוי"ה ומכוונים שלא לקדש את השם. אולם מלכתחילה לא הייתי מציע להתרגל מחיקת שם ה' מעל מחשב אלא לצאת מהמסך.