מה פוסל בציצית?

השאלה: שלום וברכה!

יש לי בעיה בציציות שהרבה פעמים הם נתפסות בכל מיני דברים ונקרעות (הן נקרעות לאחר הקשר האחרון). השאלה שלי היא מה הגדר לפסול את הציצית? האם אני חייב שכל שמונות הציציות יהיה שלמות? האם אחד קרוע פוסל הכל? אשמח לתשובה מפורטת.

בתודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 3:45:46 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חוט אחד קרוע אחר הקשר האחרון, איננו פוסל. שני חוטים פוסל אלא א"כ כשעשו את הציצית הקפידו על עשייתם בצורה מיוחדת שברור שאין כאן חוט אחד חתוך, אבל אם לא הפקידו על כך שני חוטים חתוכים מהקשר הרי אלו פוסלים.