מה עושים עם בגדיו ונעליו של הנפטר?

השאלה: סבתי נפטרה לפניי מספר חודשים ורציתי בבקשה לדעת האם מותר לבני המשפחה ללבוש את בגדיה, ואם כן, האם יש צורך לחכות שתעבור השנה או תקופת זמן אחרת עד שישתמשו בהם?
וכן מה עושים עם נעליה? שמעתי 2 דעות, אחת האומרת שאסור לאף אחד להשתמש בהן ויש צורך לגזור כדי שלא יהיו שמישות לאף אדם, ודעה אחרת האומרת שלבניי המשפחה אסור לנעול אבל מותר לתת זאת לאנשים שאינם מכירים אותה.
איזו מהן היא הנכונה, ואולי יש בכלל הלכה אחרת?

תודה רבה ושבוע טוב!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 3:32:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין כל בעיה ללבוש בגדים של נפטר, ואדרבא מקיימים בזה מצוות ירושה. אין צורך לחכות אפשר מיד ללבוש. יש שמחכים לאחר השבעה.
נעלים המנהג שלא לובשים (זה לא דין), ועל כן רוב העם לא לובש, אולם בנעלים חדשות או בהפסד גדול במיוחד אפשר להקל.