מאכלים בחו´´ל- די דחוף

השאלה: שלום וברכה!
רצינו לשאול את כב´ הרבנים לגבי מאכלים שמותר לאכול במשך שהייה של כשבוע ימים בחו"ל ובקנייתם (לדוגמא : האם מותר לקנות כוס קפה מגויים, לחם, וכיו"ב) או שמא שכלום לא מותר כאשר מדובר במזון שאיננו כשר ונרכש מגוי.
רב תודות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:40:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי כוס קפה אם הקפה הוא אמיתי (100% קפה) אנו נוהגים להקל ואפילו אין בו איסור בישולי עכו"ם, שהרי אין כאן עצם הדבר המתבשל, כמו כן המים המבושלים הם נאכלים כמות שהם חיים. לגבי פת אין להקל אלא שיש מקילים בפת פלטר (נחתום סיטונאי) דהיינו לא נחתום פרטי. וכל זאת במקום שלא מכניסים דברים אסורים (כגון שומן וכדו´), רוב המאפיות הגדולות אין בהם בעיות של שומנים בתבניות, כמו כן יש להקפיד שהמאפיה בוררת את הקמח. בכל אופן היתר זה הוא רק לחלק מהדעות, שהרי רבים אוסרים אפילו פת פלטר.
במקום שיש פת ישראל צריך להקפיד לקנות רק פת ישראל.