לשאול רב אחר שאלה כשיש לי רב אחר

השאלה: אם יש לי רב, האם חל עליי איסור לשאול שאלות רבנים או רבניות אחרים?
למשל יש רב אחד שמכיר את הנפש שלי ממש ורק הוא יכול לעזור לי בעבודת המידות למשל כי הוא נורא מכיר אותי ויש דברים מסוימים שקשורים ברגש שאני יכולה לספר רק לו כי אני מרגיש שרק הוא מבין,אבל מצד שני הוא לא הרב שלי ויש סיבה לכך שרב אחר הוא הרב שלי.
האם יש בעיה כשאני מתייעצת עם רבנים/רבניות/או אפילו אתכם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 10:10:48 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל אדם צריך שיהא לו רב, ואיננו יכול לשאול בנושא אחד כמה רבנים, אלא ישתדל שיהא לו רב קבוע לנושאים מסוימים, דהיינו שבת רב א´, מדות רב ב´, אמונה רב ג´, אבל לא באותו נושא, מכיוון שיש פעמים רבות שיש השקפות שונות של ההלכה.