לימוד תורה ב חג נוצרי ´´כריסמס´´

השאלה: שלום,

אני בארה"ב וכאן הנוצרים חוגגים כרסיסמס ב 25 למנינם.
שמעתי מחב"ד שביום זה אסור לילמוד תורה, וכל לימוד תורה הולך לאיש ההוא.

לי נשמע דבר זה תמוה מאוד.
האים זה נכון?
אף אחד לא בטוח שאיש ההוא באמת נולד ביום זה, וגם אם כן מה זה מענין אותנו, בגללו לא נלמד תורה?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:16:29 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמנם אצל קהילות חסידיות יש מנהג כזה, אולם לא ברור שזהו הנימוק המרכזי, יש מבארים שלא רצו ללכת בלילה הזה בחוץ מחשש השיכורים שהסתובבו באותו הזמן, ולכן לא הלכו לבתי מדרש וממילא לא למדו תורה.
בכל אופן מי שילמד תורה בודאי לא יפסיד, ועדיף טפי מביטול תורה, ואין לחוש שהרי תלמוד תורה הוא לאדם שלומד, ואין העברת זכות תלמוד תורה.