כשרות

השאלה: שלום רב!
1. שמעתי שיש מוצרים בחו"ל שאין אליהם סימני כשרות אבל כול היהודים אוכלים משם שזה עובר כזה מפה לאוזן המאגל כשר או לא.לגביי כשרות של יין מחו"ל הוריי טוענים שכול היהודים שותים את היין הזה ואין עליו שום סימן כשרות שראיתי.ניסיתי דרך הרבנות הראשית להשיג רשימה של יינות כשרים מחו"ל לא הצלחתי.האם הרב יוכל לעזור לי?אין מחפש כשרות לליקר בשם "מוצרט".
2.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:17:01 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ליקר מוצרט אוסטרי, פעם היה לו כשרות, כיום אין לו כשרות, ברור שיש בו חלב עכו"ם, לגבי שאר דברים יש שהקלו להשתמש בו בחו"ל. כאן בארץ יש להמנע מלהשתמש בו כל עוד אין עליו כשרות.