כרוב

השאלה: החלפתי פעם חבר בהשגחה באיזו מסעדה כאשר מה שהייתי צריך לעשות זה רק לנקות את הכרוב.(יש לציין שבאות ומקום המשגיח לא נמצא כל היום אלא רק מוודא כשרות המוצרים)הניקוי נעשה ע"י חלוקת הכרוב לרבעים השריה במי סבון ושטיפת כל עלה תחת זרם מים,כמובן שהשתדלתי כמיטב יכולתי לבדוק כל עלה. אבל למרות זאת אותו חבר אמר לי שהוא לא אוכל שם,ואני לא מבין למה הבדיקה הזו לא מספקת.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:06:00 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בדבריך כתבת שאתה מחלק לרבעים ואח"כ שוטף, האם הנך מפרק כל עלה ועלה ושוטף כל עלה, כמו כן עליך לשפשף את העלים מכיוון שיש חרקים שהם נדבקים לעלים, כגון אקריות וכנימות, הם אינן יורדות בשטיפה רגילה רק בשפשוף. השפשוף צריך שיעשה גם בין כפלי העלים, דבר שהוא קשה, אבל אפשרי. אינני יודע את הסיבות של חברך.