כמה שאלות

השאלה: בס"ד
שלום,
1. שמעתי שלהסתכל על קשת בענן זה לא טוב. האם זה אסור? ואם כך, מתי אוכל לברך את הברכה על הקשת?
2. יש בהלכה דינים שמדברים על הישארות במקום מסוים/לעבור למקום אחר וכו´. לדוגמא-שצריך לברך על הלחם במקום בו אכל.
מה זה מקום? חדר? בית? כיסא?
3. יש לי עוד שאלה אחת, קצת מוזרה... אבל אני רוצה להיות בטוחה... האם נשים חייבות ב"שניים מקרא ואחד תרגום"?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 12:51:05 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אין איסור בלהסתכל על הקשת, אלא שאין מחפשים זאת, אבל כשרואים מברכים.
2. בדרך כלל זה חדר אחד, לגבי מקום למקום בבית, יש מספר הגדרות האם יציאה מהבית, אבל לא קומה שניה, ולכן זה תלוי בכל מקרה באופן עצמי.
3. נשים לא נהגו בכך.