כללי

השאלה: שלום וברכה כבודה רב...
באיזה שעה בערך זה זריחה? עלות שחר? שקיעה ? צאת כוכבים???.

2) האם אדם שהולך להתפלל בליל שבת צריך לחכות עד שאמא שלו ואחותו ידליקו את נרות שבת????? אצלי אמא ואחותי לא ממש מדליקות את הנרות בדיוק בזמן לפעמים באיחור ויכולל קרות מצב שאני יאחר לתפילה אז מה אני צריך לעשות.? לחכות עד שידלידו או ללכת להתפלל בזמן???? (אני ילד בן 16)
3)מתי צריך להדליק את נרות השבת??????

בתודה רבה!!!!! בברכה!!! טל!!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:44:00 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. הזמנים משתנים כל יום, על כן הזמנים שאכתוב לך נכונים להיום, אם ברצונך לדעת יום אחר עליך להעדכנם:
א. עלות השחר: 3:45
ב. זריחה: 534
ג. שקיעה 19:38
צאת הכוכבים: 20:06

2.אין צורך שאדם יחכה בבית עד שידליקו נרות יכול לללכת לבתי כנסת ומי שמדליק בבית ידליק לאחר מכן.
3. זמן הדלקת נרות הוא הזמן המוזכר בלוחות, לכתחילה כדאי 30 דקות קודם השקיעה.

בברכת חג