כלאיים בגינת פארמקלצ´ר

השאלה: שלום רב, יש לי גינה שגודלה כ15/7 מטר ובה ישנם צמחי בר מועילים ושאינם מועילים, פרחים מסוגים שונים שנזרעו שם לבד, שתילים של ירקות ששתלתי לא בשורות אלא בעירבוביה, וצמחים שגדלים מזרעים שזרענו בגינה. כולם במעורב ולא בשורות או בחלקות מסודרות. הייתי רוצה לדעת מה הן ההלכות שעל פיהן אני צריכה לנהוג ולאיזו הגדרה נכנסת הגינה שלי על פי גודלה.כחלק משיטת הפארמקלצ´ר אני מעוניינת בכמה שפחות התערבות בצמחי הספיח שבגינה ובצמחי הבר בהנחה שיש להם תפקיד בבריאות הגינה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:15:57 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין ביכולתי לענות על שאלותיך כיוון שלא נמסר הפירוט אלו צמחים ומה המרחקים ביניהם, כך שאין באפשרות לענות לך במדוייק.
על כן הנך מוזמנת לשלוח לי תרשים של הגינה ומה גדל בתוכה ובאיזה גדלים כל מין