כהן במערת המכפלה

השאלה: שלום רב,

מחר תתקיים מסיבת סיום חמישה חומשי תורה לבתי במערת המכפלה, מסיבה המיועדת גם להורים. הארוע יהיה בתוך מערת המכפלה ולא בשטח הצמוד לה.
בעלי הוא כהן ואינו נוהג להגיע לתוך מערת המכפלה, ואם אני אגיע עלי להביא את בני התנוק (אין אפשרות להשאיר את הקטן).
מבית הספר נמסר לנו היום שרב מסויים אליו פנו פסק שאין בעיה לכהנים במערה. זה אינו אומר שמבחינתנו אין בעיה. כמובן שאם ישנה בעיה שנינו לא נוכל להגיע למסיבה של הילדה.

האם אמנם אין בעיה לכהן להכנס לשטח מערת המכפלה? ומה עם מנהג המשפחה בנושא?

תודה מראש על תשובתכם, ושבת שלום.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:00:14 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש רבנים שהתירו להכנס למערת המכפלה, ובראשם הראשון לציון הגר"מ אליהו שליט"א, וכן הרב ליאור שליט"א לא אוסר על כניסת כהנים למערה, ויש רבים שנכנסים מסיבות הלכתיות שונות, ויצא על כך ספר "טהרת מערת המכפלה" שמאריך להתיר לכהנים להכנס למערה. אולם יש שדחו את הדברים וסברו שאין להכנס, ונראה שלצורך גדול אפשר לסמוך על המקלים באיסורי דרבנן.