כהן

השאלה: אינני יודעת אם פניתי עם שאלתי זו למקום הנכון, ואם לא אשמח אם תפנו אותי למשהו מוסמך בעניין.
שאלתי היא מהו כהן פסול, האם כהן בעל מום כמו מום שמיעה (לא שומע טוב) נחשב לכהן פסול.
האם כהן שניהל מערכת יחסים בעבר עם גויה נחשב כפסול?
אודה על מתן תשובה מהירה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 8:46:00 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא פרטת את שאלתך האם הכוונה היא פסול היום לשמש ככהן (עליה לדוכן, לתורה וכו´) או שמא כוונתך פסול לשמש במקדש. לגבי פסולי כהן לבית המקדש עיין ברמב"ם הל´ ביאת המקדש פ"ו, ולעניין כהן בימינו עיין בשו"ע סי´ קכח סעי´ ל שבו מתיר לכבד שמיעה לעלות לדוכן. וכמו כן כהן שחי עם גויה אם עשה תשובה יכול לעלות לדוכן (עיין סי´ קכח סעי´ לה).