יציאה מהארץ לקברות צדיקים

השאלה: אני רוצה לטוס לאומן ואני מבקש מכבודכם אים אפשר לכתוב לי את עמדתו ההלכתית של הרב קוק זצ"ל  ושל פוסקים אחרים בני דורנו

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 7:58:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני בארץ ישראל יש הרבה צדיקים אבות האומה (אברהם יצחק ויעקב), וכן תנאים ואמוראים וראשונים רבים שכולם צדיקי עליון וטמונים בארץ ישראל. על כן יש לנו כאן הרבה אפשרויות לקברי צדיקים, ואין להתיר יציאה לחו"ל לצורך קברי צדיקים. אמנם אם יש אדם שמקושר באופן מיוחד עם צדיק מיוחד, שאיננו טמון בארץ יש מקום להקל לו לצאת לחו"ל, אולם זה צריך להיות מתוך ברור מוחלט שיש קשר בין הנוסע לצדיק, ולא סתם לנסוע לכל חו"ל ולהגיד שאלו קברי צדיקים.
נראה לי שתשובה זו מוסכמת ומסכמת את כל השיטות בעניין.