טהרת השפחה

השאלה: שלום,
אני נשואה כבר כמה שנים ואני משתדלת מאוד לשמור על הלכות נידה. הבעיה היא שהמון פעמים יש לי בזמן הספירה כתמים חומים ואני שוב סופרת וכך הלאה. העניין הוא שאחד קצת קשה לבעלי שאני נקייה כל כך מעט זמן ושתיים שקצת נמאס לי: עוד בדיקות ועוד ספירות ועוד ...
אז רציתי לשאול:
1)אם הכתם הוא פחות ממטבע האם אני יכולה לפסוק לעצמי כשר? גם אם הוא אדום?
2)אחרי שאני עושה ספורט, בעיקר תרגילים של פיסוק וכדומה יש לי כתמים חומים מאוד בצבעם.
אני לא בטוחה שזו רק הסיבה אבל שמתי לב שיש קשר בין המאורעות.
אשמח מאוד לתשובה ואני מודה מראש על התשובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:44:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על כל המאמץ, מצידך ומצד אישך.
א. כאשר המראה הוא חום בהיר המראה טהור. אם הוא אדום צריך שיהא בגודל של מטבע שקל, פחות מכך המראה טהור.
ב. כתמים חומים אחרי ספורט אם אין בהם מראה אסור הרי הם טהורים. אולם אם יש מראה אסור צריך לשאול. דהיינו אין להתיר בכל מקרה, אבל הרבה מקרים הם טהורים.