חתונה

השאלה: אני וחבר שלי (חילוניים) היינו אמורים להתחתן באפריל (לא נקבע תאריך), אך לצערנו סבתא שלו נפטרה והחלטנו לדחות את הארוע לכשתחלוף שנה (שנת האבל). הייתי רוצה לדעת מהו התאריך (העברי והלועזי) שבו נוכל להתחתן? אינני יודעת את התאריך העברי שבו נפטרה סבתו, אך הלועזי היה 8.10.04. כמו כן אני יודעת שהשנה זוהי שנה מעוברת... בתודה מראש, ליאת.

התשובה

הרב יואל פרידמן | 2/7/2013 12:42:05 AM
בס"ד

שלום רב,

ראשית חשוב לציין שמן הדין אין לכם חובה לדחות את זמן החתונה, ורק בנים של הורים שנפטרים נוהגים אבלות 12 חודש.

ב. התאריך של יום הזכרון הוא: כ"ג תשרי.

בכבוד רב,

הרבה מזל טוב ומן השמים תנוחמו,

יואל פרידמן