חסלט וחומרים כימיים

השאלה: בעזהי"ת

שלום וברכה
ותודה מראש
אנו מנסים לעבור לתזונה טבעית, אורגנית ונקייה מחומרים רעילים, חומרי ריסוס וחומרים כימיים. הדבר חשוב לנו מאוד.
מאידך- אנו מקפידים על אכילת ירקות עלים ללא חרקים, של חסלט (ומה שמאושר ע"י הרב אליהו)
שאלתי- איך נוצר המצב "ללא תולעים"? האם ע"י ריסוס והדברה וחומרים כימיים מזיקים?
אם כן, האם מותר לקנות חסה וירוקים אורגניים ולנקות בבית? זה אפשרי? ואם כן, באיזה אופן זה יהיה הכשר ביותר?

תודה רבה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:28:14 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ירק ללא חרקים נוצר גם מטיפולים סביבתיים (חממות, שטיפות) וגם ריסוסים, אולם בחסלט כל הירק עובר בדיקה של מעבדה ושאין בהם שאריות חמרי הדברה, והקפדה על חמרי הדברה המאושרים לשווק ומתפרקים לפני ההגעה לצרכן.
לקנות חסה אורגנית ולנקות זו משימה קשה ביותר, צריך להקדיש לכך שעות עבודה רבות, וגם אז אינך יודע האם נקית היטב או לא.