חישוב שלוש שנות ערלה

השאלה: שלום רב,
קניתי ביום י"ד סיון שתיל של עץ לימון שהיה בתוך יריעה מחוררת. נאמר לי שהוא בן שנה וחצי-שנתיים (לא ניתנה תשובה מדוייקת). מתי מסתיימות שנות הערלה ונטע רבעי של העץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 3:45:43 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם המשתלה הייתה מפוקחת, וברור לך שהעץ לא היה על הרצפה אלא על אדמה, וידוע לך כל ההשתלשלות של העץ הרי ששנת סו, סז, סח, ופירות שיחנטו לאחר טו בשבט תשסח יהיו נטע רבעי. אולם אם כל הפרטים אינם ידועים לך, עליך למנות שנות ערלה משעת הנטיעה ביד סיון תשס"ז, ושנת סח, סט הם שנות ערלה ופירות שיחנטו מטו בשבט תש"ע יהיו נטע רבעי.