חילול מטבע

השאלה:

שלום!
הבנתי שכחלק מעישור פרות צריך לחלל את התרומה על מטבע. יש לי מטבע של שקל שעליו חיללתי את המעשרות תקופה די ארוכה ועכשיו החלטתי שכבר לא נשארו בו יותר "פרוטות" וצריך לאבד אותו. קראתי איפה שהוא שצריך להרוס את המטבע, אבל ניסיתי לחמם אותו מעל הגז ולא קרה כלום וזה גם נראה לי קצת מסוכן. יש משהו אחר שאפשר לעשות איתו? אולי לתרום אותו לצדקה או לזרוק אותו עטוף בנייר דבק?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:59:01 PM

בס"ד כו מרחשוון תשס"ו

שלום וברכת ד´

את המטבע שיש בה מעשר שני אפשר לחלל על פרוטה במטבע אחרת או על סוכר. אין חובת ביעור של המטבע אלא בשעת הביעור דהיינו בפסח של השנה הרבעית והשביעית, ובזמן זה צריך לאבד את המטבעות על ידי זריקה לים וכדו´. על כן מבחינה דינית אם יש ברשותך מטבע של 1 ש"ח שחיללו בה מעשר שני אתה יכול לחללה על פרוטה במטבע אחרת ולהמשיך ולחלל את המטבע השניה ואין צורך לאבד או לבער את המטבע הראשונה.