חומרות שלי לאחרים

השאלה:

שלום!
האם מותר לי לחלק סוכריות לילדים (מתחת או מעל גיל בר מצוה?) שיש בהם ג'לטין או אבקת חלב נכרי כאשר אני מחמיר שלא לאוכלן? (האם יש הבדל אם אני לא אוכל בגלל חומרא או בגלל שהגעתי למסקנה שזה אסור על פי הרב שלי).

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הג'לטין ואבקת חלב נכרי הותרו ע"י גדולי הפוסקים. אלא שיש מהדרין שלא לאוכלן. אמנם אסור להאכיל קטן איסור אפילו איסור דרבנן (עי' או"ח סי' שמג), אולם בדבר שהוא רק חומרא אי"צ להחמיר עליו. וע"כ התירו חכמים להאכיל את העניים דמאי, וכן נהגו לתת לקטן לטלטל חומש וסידור לבית כנסת כשהאב מחמיר על עצמו שלא לטלטל. וע"כ מותר לך לחלק סוכריות שאינך אוכלן בגלל חומרא שהחמרת על עצמך. ולגבי מסקנתך האישית כיון שהינך נשמע ליתר הפוסקים, אין הבדל אם זו מסקנתך או חומרא שאתה נוהג בה.