התרת נדרים

השאלה: לפני כחודש בעת מחלה(שהסתיימה ב"ה) נדרתי נדר שלא אשתמש עוד במחשב לעולם אלא רק לצורך,כאשר נדרתי לא היה לי כמעט חשק לשום דבר ולכן זה היה נראה לי קל ביותר.
אולם כמה ימים אחרי המחלה חזר החשק,והשתמשתי מעט פעמים במחשב בטענה שזה לצורך אך עכשיו אני בספק מאוד אם זה באמת היה לצורך.

אני פוחד שאכשל בנדר ולכן אני רוצה להתיר אותו.
כמדומני אפשר למצוא ´´פתח´´ בכך שאם באותו זמן היה לי חשק לא הייתי נודר נדר כזה.
השאלה היא אם אפשר להקל ולהתיר את הנדר בפני 3 חברים ולא 3 רבנים(אני חושב שזה קצת מפדח לספר דבר כזה לרב)

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 8:19:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

זה לא מפדח, אדרבא תגש לפני רב שבקי בדיני נדרים, מכיוון שהם מסובכים מאד, ויש הרבה פרטים כיצד ואיך עושים את ההתרה. ותקבל על עצמך לעולם לא לנדור אלא לומר ללא נדר.