התנייה לנדר

השאלה: שלום כבוד הרב!

ראשית, כמו שתווכח בעוד רגע, יש לי קצת בעיות לא מוסברות עם נדרים, לכן השאלות המוזרות במקצת.

האם אני רשאי להתנות, שרק כשאומר "הריני נודר ש..." בנוסף לדברי, יחשב לי לנדר?

בנוסף, אני רוצה להתנות, שכל מה שאומר בפרק זמן מסויים בעתיד לבוא, לא יחשב לי נדר, אך אני לא יודע לנסח היטב. אוכל לקבל עזרה מכבוד הרב?

תודה רבה.

בברכה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:55:20 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שדיני נדרים מסובכים הם, והנוסח שהצעת גם איננו פותר את כל הבעיות, שהרי אדם שהוא זוכר את התנאי ונודר נחלקו הראשונים בשאלה זו (עיין שו"ע סי´ ריא סעי´ ב), ויש שמזקיקים שאמירה זו תהא סמוך לנדר, אמנם אפשר לעשות אבל זה מועיל לחלק מהדעות, ואז צריך להתנות בפה שכל הנדרים (בזמן המוגדר) לא יהיו נדרים, לא חלים ולא קיימים, בטלים ומבוטלים. אולם העדיפות הראשונה היא שלא תידור לעולם, ואדם צריך להתרגל לכך, או לומר תמיד בלי נדר.