השבת אבידה

השאלה: שמי ידידיה מירושלים, אני בן 12 ומצאתי נגן mp4 מסך מגע חדיש שפועל(הדלקתי וכיביתי בשביל לבדוק). האם מותר לי להשתמש במכשיר?(בלי להזיק לו) והאם יש זמן מוגבל שאחריו המכשיר יהיה בבעלותי? פירסמתי מודעה באזור, ובאתר "איבוד". מצאתי ביום רביעי, 22 לחודש, כח´ ניסן.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 3:34:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם יש על המכשיר סימן (חריץ וכדו´) הרי שאין המאבד מתייאש ואינך יכול להשתמש בו. יתכן שאם תפרסם על האבידה ואחר שנה לא יבואו לקחת, תוכל להניח כסף שווי של המכשיר ולהשתמש בו, ואם יבוא אדם ויטען תצטרך לתת לו את הכסף שהנחת.