הקפדה על בשר חלק בבית ההורים

השאלה:

הנני מגיע מבית ספרדי מסורתי בצעירותי חזרתי בתשובה ואף למדתי תקופה ארוכה בישיבה שאלתי האם עלי לאכול אך ורק בשר חלק כאשר אני מגיע לבית הורי חשוב לציין שעל שאר ענייני הכשרות מקפידים בבית הורי.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לא ציינת מאיזו עדה אתה כי אם אתה מיוצאי מרוקו כדאי שתברר מה היה מנהגכם, כי בין יוצאי מרוקו יש אינם מקפידים על בשר חלק דווקא.
אך אם אתה שייך לאלו שנהגו להחמיר כיון שבשר "חלק" לספרדים הנוהגים כן אינו חומרא או הידור אלא מעיקר הדין היה מן הראוי שהוריך יקנו דוקא בשר חלק. אולם ניתן לסמוך על ספק ספיקא שרוב בהמות כשרות לגמרי ורק במיעוטן ישנם את הספיקות עליהן המחלוקת וע"כ בדיעבד מותר לך לאכול מבשר בהמות בבית הוריך (עי' שו"ת יביע אומר ח"ה יו"ד סי' ג).