הקדמת יום הטבילה

השאלה: שלום כבוד הרב,

קודם כל אשמח אם שאלה זו לא תופיע בשו"ת.

לצערי קיוויתי לשמוע בשורות טובות החודש, אך רצה הקב"ה לחכות עוד מעט, ואנו מקבלים זאת באהבה.

בחוה"מ משפחתו של בעלי ארגנה טיול עם כל הילדים והנכדים. הבעיה שזה נופל אצלי בשבעת ימי הטהרה (יומיים לפני הסוף). קיים חשש שאצטרך להעזר בבעלי בכל מיני מצבים או שנצטרך להעביר מאחד לשני תינוקות במהלך הטיול.
ובכל מקרה קשה מאוד להתמודד עם אי נגיעה במהלך טיול ארוך.

האם יש אפשרות לקצר, בשל המצב, את 7 הימים הנקיים, ולטבול לאחר 4 ימים (כמובן אחרי שסופרים 5 ימי נידה+ הפסק טהרה)?

אינני רוצה חלילה ליפול באיסור זה, ולכן אולי ישנה אפשרות לטבול לפני כן?

תודה מראש,
וחג שמח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:21:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

גם אנו משתתפים בצער עם ישראל.

אין אפשרות לקצר ולטבול אחר 4 ימים. אולם בטוחני שתוכלו לנהוג כהלכה, ואינכם הראשונים במצב זה, ברבות מהמשפחות שומרות תו"מ קורים מקרים כאלו ומוצאים את הדרך הנכונה.