העלמת מס

השאלה: שלום רב לכבוד הרב,

יש לי שאלה בנושא העלמת מס. לפי התורה אסור להעלים מס כי "דינא דמלכותא דינא". אבל ביחס למצוות לא תעשה אחרות אנשים יתייחסו לדין הזה כאל דבר פחות חמור, כך נראה לי לפחות. למשל: אם אני מביא מחו"ל מוצר ששווה 300$ ולפי החוק צריך להעביר אותו במכס (כי הוא מעל 200$) אז אם אני לא יעביר אותו אז אני עובר על הדין הזה שציינתי לעיל מצד שני אם אני כן יעביר אותו זה יעלה לי הרבה כסף אולי 50$ דולר נוספים אולי יותר ואז אנשים יצחקו עלי. אז האם צריך להקפיד בדבר הזה או לא?
תודה רבה על התשובה...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:28:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש לשלם מיסים כדין, ואם כתוב 200$ אין לעקוף, הדבר פשוט וברור ומי שעושה צחוק מכך איננו יודע את האחריות שהוא לוקח על עצמו.