העברת עציץ

השאלה: לכבוד הרב שלום,

אנו גרים בקומה שלישית בבניין מגורים, יש לנו בתוך הבית עציץ נוי שקנינו בשישית.

אנו רוצים להעביר את העציץ לעציץ אחר גדול יותר, דהיינו להוציא את הצמח עם האדמה, להוסיף אדמה ולשים בכלי גדול יותר, בתוך הבית.

האם הדבר מותר? לכתחילה/בדיעבד/מידת חסידות?

תודה רבה ויישר כח על כל פעלכם לבנין התורה והארץ, ובנחמת ירושלים תנוחמו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:53:20 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על הדברים.

מכיוון שמדובר בתוך בית בקומה שלישית אפשר להתיר להעביר עציץ ולהוסיף חול. למרות שמלאכות דאורייתא ממש (זריעה) אנו משתדלים למעט כאן שזו מלאכה דרבנן ובבית ומצע מנותק אפשר להקל.