הנקה ביום כיפור - דחוף!

השאלה: שלום!
הנני אם לתינוק בן חמישה חודשים היונק הנקה מלאה. ביומיים האחרונים בני חלה בוירוס הגורם להקאות, וכתוצאה מכך הוא יונק פחות וחלק ממה שיונק מקיא. ביומיים אלו אני חשה במיעוט חלב, אך בנתיים מאחר והצריכה שלו ירדה זה מספק אותו.
החשש שלי הוא לגבי צום ביום הכיפורים שיגרור מיעוט חלב חמור יותר ואשר לא יספק גם את הצריכים המועטים של בני. אם לא ישתה החשש הגדול שיתייבש, ובהתחשב בעובדה שגם כך הוא חולה זה עלול להחמיר את מצבו. ההוראה המפורשת מהרופאה שלו הייתה להמנע ככל האפשר מהתייבשות.
בנוסף אני חוששת שמיעוט חלב ביום כיפור יגרור אולי הפסקת הנקה או ירידה להנקה חלקית.דבר שהתאמצתי מאוד להמנע ממנו.

אשמח אם תוכו לפסוק לי מה עלי לעשות

שנה טובה, וגמר חתימה טובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 6:46:42 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

רפואה שלמה

בערב הצום תשתי ותאכלי דברים עם סוכרים (מיץ ענבים, דבש וכדו´), ביום הכיפורים תנוחי היטב ולאחר מכן אם תרגישי שיש ירידה בחלב אפשר לשתות עד 44 סמ"ק כל תשע דקות.גם השתיה ביום הכיפור עדיף שתעשה עם מיץ ענבים וכו´. צריך להמנע ממצב של התייבשות החלב או התינוק חלילה.

חתימה טובה